Hello Gorgeous! In Paris ga je natuurlijk naast het bezoeken van de toeristische bezienswaardigheden als musea’s en winkelstraten ook je smaakpapillen trakteren. Dat doe je dan voornamelijk bij de patisserie, chocolaterie of de boulangerie die je meerdere keren in bijna alle straten wel tegen komt. De één heeft de lekkerste croissants en de andere de lekkerste rijk belegde baguettes. Maar bij Boulangerie Paul depuis 1889 Paris, moet je zijn voor de palmier’s en een goede (betaalbare) doos met macarons.

Al “schrijvend” dit artikel snoep ik hier en daar wat van de macarons. Natuurlijk wordt je er in Parijs mee overspoeld. Prijzen variëren van €1,80 per macaron tot €3,50, wat best prijzig kan zijn als je aardig wat smaken wilt proberen. Bij de ene krijg je een vrij simpele doos, bij de andere een erg mooi blik. De presentatie telt natuurlijk ook mee. Maar de smaak daar draait het om en vind ik Boulangerie Paul, toch wel één van de lekkerste.

Paul is een Franse keten van bakker / café-restaurants, opgericht in 1889 in de stad Croix, in Nord, door Charlemagne Mayot. Het is gespecialiseerd in het serveren van Franse producten, waaronder brood, crêpes, sandwiches, macarons, gebak, koffie en palmier’s.

Boulangerie Paul depuis 1889 Paris Macarons

Paul’s Macaron

De vulling heeft een romige substantie, het proeft allemaal vers. De macaron zelf is luchtig maar heeft toch een bite. Ik denk dat als je in Parijs komt en je hier en daar dezelfde smaak macaron probeert, je bijna niet het verschil kunt vertellen. Al is het misschien bij die ene patisserie gekocht. Naar mijn mening zijn daar specialisten voor nodig die dé beste macaron testen. Maar dat is zeker geen snater naar alle goede patisserie’s en Boulangerie’s die Parijs heeft. Ik wil je gewoon zeggen dat je een prima macaron bij Boulangerie Paul kunt snoepen. De vullingen (ganache) pistache, cafe en citroen zijn mijn favorieten.

Boulangerie Paul depuis 1889 Paris Macarons en Palmier

Dé Palmier

En dan heb ik nog niet gesproken over de palmier! Een oor, vlinder-achtig “koekje” gemaakt van bladerdeeg, roomboter en suiker. Yummm… We waren hier de eerste dag, kochten een doos macarons, wat broodjes en een palmier. Toen ik mijn tanden zette in dit knapperige stuk, konden mijn smaakpapillen niet geloven wat voor een lekkers zij proefden. Wauw. Echt een aanrader.

Boulangerie Paul depuis 1889 Paris

Prijzig!?

Ik heb het al een tijdje in mijn hoofd om naar Ladurée te gaan voor een doosje macarons. Tot ik zag dat ik voor één doos a 7 stuks, 3 dozen a 12 stuks bij Boulangerie Paul kan hebben. Dat deed me toch wel 3x nadenken. Ook al vind ik het doosje en het tasje, hoe alles vormgegeven is wel erg prachtig. Daar betaal je natuurlijk ook voor. Maar ja.. als ik al 3 a 4 macarons per keer eet en dan denk aan het bedrag wat ik zojuist naar binnen gewerkt heb, laat ik de gedachte voor de volgende keer. Ik vind Oldskool papier en een klassiek lettertype net zo leuk. Zoals ik al eerder zei gaat het meer om de inhoud natuurlijk. De inhoud mag er wezen!

Boulangerie Paul macaron ingrediënten

Prijs & informatie Boulangerie Paul

Wat wel leuk is is dat Paul een franchise keten is en daardoor verspreid door heel Europa en de rest van de wereld zit. Hier kun je kijken waar allemaal. Ik vond Paul niet persé erg prijzig, eigenlijk heeft het vrij normale prijzen die ik goed te behappen vond. Ik betaalde dan ook graag €1,80 voor een aardig grote palmier en €10,95 voor een doos a 12 stuks met de basis smaken macarons.

Wat ik erg fijn vond om te zien is dat er met de hand geschreven t.h.t. datum op de verpakking stond. Het doosje met macarons is 3 dagen houdbaar. Ook zit er achterop het doosje een boekje dat je kunt uitvouwen met de ingrediënten, calorieën per macaron en dat het gefabriceerd is in Frankrijk. Nu ik dit schrijf, voeg ik er toch de bovenstaande foto aan toe. Misschien is dat wel leuk om te zien en te weten wat een macaron allemaal wel niet bevat.

Bedankt voor het lezen! Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.