Hello Beauty! Laatst was ik ineens geïnteresseerd in de Botanical lijn van L’Oréal Paris. Ik had zin om iets nieuws te proberen voor in mijn haar en nou zijn er niet veel producten die ik wil of “kan” proberen verkrijgbaar in de reguliere drogist omdat ik natuurlijk het liefst natuurlijke producten gebruik. Dus ik waagde maar eens een gokje om eens iets van L’Oréal Paris Botanical Fresh te proberen. Nooit eerder heb ik iets van het merk voor het haar geprobeerd volgends mij dus dit is een leuke kennismaking. 

Finishing Touch

k heb namelijk een tijdje terug, bijna twee maanden geleden mijn haar in één kleur geverfd met een product van L’Oréal Paris. Er was toen een aanbieding: het tweede product voor de helft van de prijs. Maar omdat ik geen twee pakken haarverf nodig had nam ik een kijkje bij de haarproducten van het merk. Ik had nog voldoende shampoo en conditioner waardoor ik keek voor een lekker crème voor in mijn haar en kwam toen uit bij dit product: L’Oréal Paris Botanicals Fresh care Camelina Smooth Ritual Frizz Antidote. Jaja, een hele mond vol. Het product is dan niet biologisch en bevat het slechts een paar natuurlijke ingrediënten, is het product wel vrij van kleurstoffen, siliconen en parabenen. Waardoor ik het wel graag wou proberen. 

Eigenlijk al vanaf het eerste gebruik was ik verrast. Ten eerste door de erg lekkere kruidige maar toch romige kappersgeur. De geur geeft mij het gevoel alsof ik een erg duur product in mijn haren smeer wat natuurlijk niet verkeerd is. De textuur is een fijne crème die niet te vettig is, het is goed te verdelen en kan in nat en droog haar gebruikt worden. Ik moet zeggen dat ondanks het een frizz “killer” is, hij niet al mijn frizzies weg haalt maar ik dat ook niet heel erg vind omdat ik wel van mijn natuurlijke krul en pluis hou alleen dan wat meer in model. Waardoor ik dit product zeer geschikt vind als finishing touch na het in model brengen van mijn krullende haren.

Review • L’ORÉAL Paris Botanicals Fresh care • Camelina Smooth Ritual Frizz Antidote 1

Ingrediënten L’Oréal Paris Botanicals Fresh care Camelina Smooth Ritual Frizz Antidote

Water, Cetearyl alcohol, kokosolie, Cetyl esters, Cetyl alcohol, glycerine (sojaboonolie), Sodium hydroxide, zwarte komijnzaadolie, behentrimonium chloride, Canelina Sativa (Huttentut) zaad olie, limonene, benzoic acid, Pentaerythrityl Tetra-DI-T-Butyl hydroxyhydrocinnamate, linalool, isopropyl alcohol, Caprylyl glycol, citronellol, citrol, coumarin, hexyl cinnamal en parfum.

Prijs & Product

Een tube L’Oréal Paris Botanicals Fresh care Camelina Smooth Ritual Frizz Antidote a 100ml heeft een prijs van €8,95 en heb ik gekocht bij Etos. Na openen 12 maanden houdbaar.

Pro’s & Con’s

 • Bevat geen parabenen
 • Bevat geen siliconen
 • Bevat geen kleurstoffen
 • Bevat WEL verschillende soorten (on natuurlijke) alcohol
 • Erg fijne crème
 • Een beetje is voldoende voor mijn krullende haren
 • Fijne kruidige professionele kappersproducten-geur
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Verzwaart mijn haar niet
 • Maakt mijn haar minder pluizig
 • Te gebruiken op nat en droog haar

Conclusie 

Wat een fijn product! Ik gebruik het dan ook graag in combinatie met een van mijn andere favoriete producten: een conditioner-spray met kokos.  De substantie is erg fijn. Ik voel meteen dat de crème vochtinbrengend en daardoor erg voedend is voor mijn haar is. Het temt niet alle “pluis” maar omdat ik van een natuurlijke krul-look houd vind ik dat ook niet erg zoals ik eerder vertelde. Ook vind ik het een erg handige tube om eventueel mee te nemen en ben blij dat ik eens wat geprobeerd heb van L’Oréal Paris Botanicals. Heb jij al iets geprobeerd van de Botanical lijn? Lijkt me leuk om te weten. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.