Hello Lovely! Ik ben nog wel eens lui in het verzorgen van mijn huid wat maskers betreft en mijn huid kan het zeker gebruiken. Ook vind ik een fijn natuurlijk masker vaak een beetje prijzig waardoor ik het ook een beetje links laat liggen. Tot dat mijn moeder mij een pakketje stuurde met dit erg leuke tinnetje Khadi Amla poeder. Ze zei mij dat ik hier maskers mee kan maken, het kan gebruiken als scrub en ook te gebruiken is voor een boost van je haar en hoofdhuid. Als ik ergens van houd zijn het veelzijdige producten dus ik was meteen nieuwsgierig.

Amla

Amla poeder wordt gemaakt van de zaden van de Indiase kruisbes en is erg rijk aan antioxidanten, Vitamine A en C, mineralen en vetzuren. De poeder ruikt kruidig maar dat vervliegt erg snel. Zoals ik net vertelde is dit product op verschillende manieren te gebruiken en kun je online diverse recepten vinden. Zo kun je het gebruiken voor het haar als toner, haarverf en een masker voor de hoofdhuid. Maar ook voor het gezicht en lichaam als masker en scrub. Ik gebruik het voornamelijk als masker voor mijn gezicht wat ik best makkelijk te maken vind.

Beschrijving

Je gebruikt gekookt water wat afgekoeld is en gebruikt de formule 1 theelepel Amla poeder op 2 theelepels water. Je roert het goedje met een kwast goed door elkaar en laat het even rusten totdat je het op je gezicht kunt aanbrengen. Je laat het daar zitten voor ongeveer 10 minuten of als het bijna ingedroogd is. Met ronddraaiende bewegingen en een beetje water verwijder je het masker van het gezicht en je zult er meteen een frisse en erg mooie egale uitstraling van hebben. Natuurlijk voelt de huid zijde zacht aan maar zie je echt pas verbetering in de huidstructuur zoals verfijnde poriën en rimpels na ongeveer vier weken.

Als je het bijvoorbeeld voor het haar wilt gaan gebruiken moet je er natuurlijk eerst meer van maken en een erg lange tijd in je haar laten zitten. Hoe langer hoe beter en dat vergt meer tijd. Je kunt Amla poeder ook mengen met Shikakai & Reetha voor een intensievere boost van het haar. Kijk hier voor verwerkingen.

Review • Khadi Amla poeder voor huid en haar 1

Review • Khadi Amla poeder voor huid en haar 2

Ingrediënten Khadi Amla poeder voor huid en haar

Emblica Officinalis (Amla)

Prijs & Product 

Khadi Amla poeder voor huid en haar in een tinnetje a 150 gram heeft een prijs van €7,99 en is bijvoorbeeld verkrijgbaar op ecco-verde.nl en greenbeautyshop.nl. Na het openen van het zakje is de Khadi Amla poeder die ik heb houdbaar tot 11/2019. Contact met de ogen vermijden!

Pro’s & Con’s

 • 100% Natuurlijk
 • Biologisch
 • Khadi Amla poeder is op verschillende manieren te gebruiken
 • Als masker helpt het acne tegen te gaan en verfijnt het de huid
 • Herstelt littekens
 • Is geschikt als haarverf
 • Is een natuurlijke toner
 • Herstelt de hoofdhuid
 • Geeft het haar volume en glans
 • Stimuleert de haargroei
 • Super prijs/kwaliteit verhouding

Conclusie

Nou ondanks dat je zelf het goedje moet maken is het een makkelijk en een veelzijdig product voor het gezicht, hoofdhuid en het haar. Het ene kost iets meer tijd dan het andere maar zo kun je voor jezelf kijken wanneer je wat gaat behandelen. Ik zelf gebruik Amla poeder regelmatig als masker voor mijn gezicht. Ik wil en moet het nog steeds een keer proberen voor in mijn haar. Mijn moeder zegt namelijk dat je haar er echt een natuurlijke boost van krijgt én het mijn krullen meer zal definiëren en daar ben ik natuurlijk zeer benieuwd naar. Ook zal het helpen mijn hoofdhuid te balanceren waar ik toch helaas soms nog last van heb. Echt maar een keer voor gaan zitten dus, hihi. Zou jij Amla poeder willen proberen? Liefs,

Kimberly

3

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.