Hello Lovely! Op aanraden van mijn moeder kocht ik vorige week de beauty must-have van Weleda: Weleda Skin Food. Je zal misschien gauw denken dat zo'n product als deze een wondermiddel is voor alleen in de winter maar dat is zeker niet waar. Skin Food is voedzaam voor iedere dag.

De stevige crème die langzaam in een voedende olie verandert is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E. De crème bevat ook het extract van het driekleurig viooltje wat een vochtinbrengende en beschermende eigenschap heeft, waardoor het uitermate geschikt is voor de verzorging van de droge en gevoelige huid van het gezicht én het lichaam. Zo voedt Weleda Skin Food droge knieën en ellebogen, gesprongen lippen, schrale handen tot ruwe voeten en zelfs je gezicht. Ik gebruik deze crème voornamelijk voor mijn voeten, waarop ik aardig wat aanbreng en s'nachts lekker laat intrekken zodat ik de volgende dag zachte voeten heb en de droge wat ruwe plekjes zichtbaar verminderd zijn. Omdat dit niet persé een product is met een specifieke geur voor alleen een bepaald lichaamsdeel vind ik het fijn dat ik het voor verschillende plekjes kan gebruiken en altijd mee kan nemen voor als. Al denk ik dat ik daarvoor de iets kleinere tube van 30 milliliter ga kopen, net iets handiger sinds weinig product aardig veel voor de huid doet.

Review • Weleda Skin Food • Een beauty must-have! 1

De crème zit in een metalen tube met een plastic schroefdop. Zo'n metalen tube vind ik vaak erg handig omdat je altijd al het product eruit krijgt doordat je de tube kunt oprollen en kleiner kunt maken naarmate je het product gebruikt.
Review • Weleda Skin Food • Een beauty must-have!

Hier boven kun je misschien zien dat de crème er stevig en vettig uitziet, maar aan de glans die mijn huid heeft (ik had mijn hand er al mee ingesmeerd) niet vettig er uit laat zien, maar lekker gezond.

Ingrediënten: Water, Zonnebloemolie, wolwas, amandelolie, bijenwas, alcohol, Polyglyceryl-3 polyricinoleate, Glycerin, *Limonene, Driekleurig viooltje extract, bijenwashydrolysaat, Sorbitan Olivate, Rozemarijn blad extract, Kamillebloesem extract, Goudsbloem (Kamille) bloesem extract, Arginine, zinksulfaat, Parfum, *Linalool, *Geraniol, *Citral en *Coumarin.

* ingrediënten afkomstig uit natuurlijke etherische oliën

Prijs & Product: Een tube Weleda Skin Food a 75 milliliter heeft een prijs van €9,99 en is verkrijgbaar bij o.a. Etos en Holland & Barrett maar ook online shops zoals de Big Green Smile. Tevens is er ook een kleinere tube beschikbaar met 30 milliliter inhoud.

Pro's & Con's

 • Natrue gecertificeerd
 • Bevat natuurlijke ingrediënten
 • Het product is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen
 • Ook vrij van grondstoffen op basis van minerale oliën, Yeah!
 • Fijne frisse en zachte geur
 • Erg fijne substantie, smeert lekker uit
 • Trekt redelijk snel in, wel afhankelijk van de hoeveelheid die je opsmeert natuurlijk
 • Geeft de huid een natuurlijke en niet vette glans
 • Maakt de huid weer heerlijk, zacht en soepel
 • Te gebruiken voor alle plekken op de huid die even wat meer aandacht nodig hebben
 • Voor jong en oud
 • Een echte beauty must-have

Conclusie> Nou ja, ik heb natuurlijk niet voor niets in de titel gezet dat dit een beauty must-have is. Vanaf het eerste gebruik ben ik er fan van geworden, deze tube wil je altijd voor de zekerheid bij je hebben. Soms heb ik namelijk nog best wel eens last van droge plekjes op mijn ellebogen en knieën en dat lang niet alleen in de winter wanneer we onze huid extra willen voeden, maar ook voor nu zoals in de zomer voor mooie verzorgde voeten is de Weleda Skin Food ook echt een aanrader. Probeer het een keer en je zal er zeker van gaan houden, ik weet het zeker! Have a lovely day. Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *