Hello Lovely! Ik shopte laatst voor het eerst op BigGreenSmile.nl om te kijken voor leuke natuurlijke producten die mij interessant lijken om te proberen en een review over te schrijven. Een product die ik daar tegen kwam is dit erg mooi vormgegeven glazen potje met een bijzonder goedje er in genaamd: MOA The Green Balm • De Balsem voor van alles! Door dat laatste was ik namelijk erg nieuwsgierig want ik hou van veelzijdige producten die voor meerdere doeleindes bruikbaar zijn. Nou heb ik dit product voornamelijk als nachtcrème gebruikt, is het wel erg handig om dit goedje op diverse plekjes te kunnen smeren en mee te nemen als dat nodig is. 

Ik was al een enige tijd opzoek naar een nachtcrème of een extra rijke en voedende olie voor mijn gezicht. Soms heb je dat, dat je even toe bent aan iets anders of merkt dat je huid even toe is aan iets nieuws waardoor ik een beetje ben gaan snuffelen wat er allemaal is wat me aanspreekt om te proberen. Nou shop ik regelmatig op Ecco-Verde.nl, zoals je waarschijnlijk wel weet, waardoor ik voor de verandering een keer op de webshop van Big Green Smile ging kijken wat voor leuks ze daar allemaal hebben. MOA The Green Balm heeft zoals je ziet niet de kleur groen, maar is wel een groene balsem omdat het alleen natuurlijke kruiden en koudgeperste oliën bevat wat het een groen product maakt. De balsem is geschikt voor zoveel dingen dat het echt een soort wonder potje is die handig is om overal mee naar toe te nemen zoals bijvoorbeeld op vakantie! MOA The Green Balm is door zijn ingrediënten zoals Tea Tree olie ideaal bij huidirritaties en schaafwondjes. Maar voornamelijk door het kruid duizendblad en kokosolie werkt het verzachtend, ontstekingsremmend, vochtinbrengend en helend, en is daardoor zeer geschikt bij droge en jeukende huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Maar werkt ook uitstekend bij een koortslip en gesprongen lippen omdat duizendblad en kokosolie helpt bij het genezingsproces van kleine snijwonden, littekens, zweren en brandwonden.

Omdat het zo’n heilzame balsem is leek mij het ergens wel geschikt als nachtcrème waardoor ik het ook op deze manier ben gaan gebruiken. Ik heb/had namelijk best wel een onrustige huid waardoor ik veel “stress” puistjes had wat niet echt puistjes waren maar meer vocht bultjes eigenlijk. Omdat ik een erg slechte gewoonte heb (al vanaf mijn pubertijd) om aan mijn gezicht te pulken heb ik weer aardig wat littekens gekregen (die van mijn puberteit waren al verdwenen), waardoor ik nu weer aan het proberen ben om mijn huid te herstellen (zowel van binnenuit als van buiten). Omdat de balsem voornamelijk helende eigenschappen heeft moet ik zeggen dat mijn huid er al egaler en gezonder begint uit te zien en te voelen en ik de littekens al minder zichtbaar vind worden. Ik gebruik de balsem nu ruim twee weken en vind het een erg fijn spulletje. Het is een rijke balsem die erg zuinig in gebruik is, de plekjes die wat donkerder en/of droger zijn smeer ik wat extra product op net zoals onder mijn ogen. Als ik wakker word voelt mijn huid niet droog of trekkerig aan, iets waar ik de laatste tijd wel last van heb gehad met mijn de avond routine die ik normaal deed, was een toner, avocado olie en daarna shea boter niet voldoende. Omdat ik een ander artikel aan het maken ben over mijn huid met littekens en hoe ik die heb kunnen herstellen heb ik nog geen foto toegevoegd, ondanks dat ik goed op weg ben naar mijn gewenste eindresultaat, hihi. 

Yarrow (Achillea Millefolium) is named after Greek hero Achilles, who used it to heal his soldiers wounds after battle! 

 

Review • MOA The Green Balm • De Balsem voor van alles 1

Achieving a product which works in harmony with mother nature is important to us, therefore we try and source as much of our packaging from UK using recycled board and printed with vegetable inks, each product is considered mindfully and consciously.

Review • MOA The Green Balm • De Balsem voor van alles 2

Ook de vormgeving mag er zijn, iets wat natuurlijk als eerste opvalt en eigenlijk waar ik als eerst naar kijk voor het aanschaffen van het product. Ik vind het erg fijn dat MOA The Green Balm voor glas heeft gekozen, zo krijgt het er een luxueuze uitstraling en heeft het product naar mijn mening meer kwaliteit.  

Ingrediënten Review MOA The Green Balm: Coconut Nucifera (Kokosnootolie), Glycine Soja (Sojabonenolie), Prunus Amygdalus Dulcis (Zoete Amandel) Olie, Cera Alba (Bijenwas), Helianthus Annuus (Zonnebloem) olie, Achillea Millefolium (Duizendblad) Extract, Water, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) olie, Chlorofyl en Limoneen * .

* Afkomstig van tea tree olie

Prijs & Product: een potje MOA The Green Balm a 50 ml heeft een prijs van €12,50 en heb ik gekocht bij BigGreenSmile.nl. Na opening 24 maanden houdbaar. Beide verpakkingen zijn recyclebaar. Op  een koele en droge plek bewaren. Naast dit potje van 50 milliliter is ook een kleiner formaat van 15 milliliter verkrijgbaar, wat het nog compacter maakt om mee te nemen.

Pro’s & Con’s

 • 100% natuurlijk
 • Vegan en dierproefvrij 
 • Bevat biologische duizendblad
 • Bevat geen geurstoffen
 • Bevat geen parabenen en lanoline
 • Zonder chemicaliën en kunstmatige conserveringsmiddelen
 • Zeer lichte kruidige geur waar de geur van Tea Tree olie bovenuit steekt
 • Erg leuke verpakking, mooi vormgegeven
 • De balsem zit in een glazen potje (awesome)
 • Geschikt voor vele verschillende wondjes, littekens en plekjes
 • Erg fijn product
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Smeert goed uit en is zuinig in gebruik
 • Na gebruik van twee weken zie en voel ik al verschil 
 • Werkt helend, verzachtend, ontstekingsremmend, verkoelend en hydraterend

Conclusie> Ik vind MOA The Green Balm een erg fijne balsem en doet naar mijn mening wel echt wonderen, want ik vind dat ik best wel snel verbetering zie in mijn huid, gezien ik het alleen s’avonds gebruik. Ook vind ik dat ik een frissere uitstraling heb, mijnMoa The green balm twee weken huid voelt ook erg goed, gehydrateerd en zacht aan. Om je toch een idee te geven ziet mijn huid er zonder make-up er op dit moment zo uit (100% geen bewerkte foto). Dan moet je je eigenlijk voorstellen dat de vlekjes die je dus nog ziet zoals op mijn voorhoofd en bij mijn kin twee weken geleden verser waren en dus donkerder, misschien kun je ook zien dat mijn teint egaler aan het worden is en ik meer kleur in mijn gezicht heb terwijl ik normaal echt een bleekscheet ben, waarmee ik dan eigenlijk bedoel dat de uitstraling van mijn gezicht een beetje kil oogt. Eerder zag je ook als ik me normaal opmaak nog de littekens door mijn foundation heen, nu al bijna niet meer dus ik ben happy. Verdere resultaten zul je over een tijdje zien in een ander artikel, zoals ik eerder al vertelde hihi.  Ik ben echt blij met deze balsem en blijf het dan ook zeker verder gebruiken. Ook schijnt het erg goed te werken bij muggenbulten wat vast en zeker zal komen door de Tea Tree olie die er in zit wat ook echt een geweldig natuurproduct is, dus ik ben benieuwd want ik word altijd best wel gestoken (tenzij mijn kitty Zoë de mugjes vangt, hihi!). Dit is zo’n potje die je voor veel verschillende dingen kunt gebruiken voor zowel zomer-dingen als winterkwaaltjes en daardoor altijd handig is om bij je te hebben, als deze op is zal ik ook zeker een nieuwe kopen. Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *