Hello lovely! Niet zo lang geleden heb ik een review geschreven over de Douglas Naturals Beauty oil for Hair dat voor mij helaas niet het product was wat ik had gehoopt en waar ik naar opzoek was. Nou vind ik het erg leuk om diverse producten van een merk te proberen waardoor ik dacht aan de Douglas Naturals face tonic, een product wat we volgens mij allemaal wel gebruiken en een product van Douglas Naturals waar ik een stuk meer tevreden over ben.

Dit is alweer het vierde product van de Douglas Naturals verzorgingslijn waar ik een review over schrijf. Wat me opgevallen is naast dat de hele lijn verrijkt is met biologische arganolie, dat de geur heel zacht en neutraal is, vooral bij de 2-phase make-up remover en deze face tonic. Echt een heerlijke zachte en milde geur van etherische oliën. De face tonic werkt heerlijk verfrissend zoals ik vind dat een face tonic zou moeten zijn, je neutraliseert namelijk de huid nadat het gewassen is waardoor het weer in balans komt en klaar is voor je verdere verzorgingsritueel van bijvoorbeeld een nachtcrème of dagcrème. De tonic met biologische gember revitaliseert en beschermt de huid, de groene thee-extracten zorgen voor die heerlijke verfrissing en zorgen voor kalmte bij bijvoorbeeld een gestresste huid. Dit spulletje gebruik ik dan ook vooral s’avonds zodat de huid lekker tot rust kan komen. Er is gebruikt gemaakt van extracten uit de magnolia schors voor een antibacteriële werking van deze face tonic. Net zoals iedere tonic breng je het natuurlijk aan op een watje en breng je het aan op je gezicht. Nou gebruik ik graag twee watjes op elkaar dan heb ik meteen voldoende voor mijn hele gezicht én gebruik ik een deppende beweging. In plaats van dat je met een watje over je gezicht gaat, dep ik het dan op mijn gezicht omdat je huid zich soms ook kan irriteren aan de wrijfbeweging, misschien ook iets voor mensen met een gevoelige huid!? Deppen zorgt er ook voor dat het product beter door de huid opgenomen kan worden en dan ook de reden waarom ik graag tonic’s zoals deze (met een watje) en oliën graag (met mijn handen) mijn huid in dep, hihi.

Ingrediënten Douglas Naturals Face Tonic: water, Camellia Sinensis Leaf Water (groene-thee extract)*, Zingiber Officinale (gember) Water, Glycerine, Natrium PCA, Xylitol, Argania Spinosa Kernelolie * (Arganolie), Magnolia Officinalis Bark Extract, Alcohol, Natriumhyaluronaat, Natriumanisaat, Natrium Levulinaat, Glyceryl Caprylaat, Parfum **, Limonene * *, Linalool ** en Citral **

* Afkomstig uit biologische landbouw

** Afkomstig uit natuurlijke etherische oliën

Prijs & Product: een flacon Douglas Naturals Face Tonic a 150ml heeft een prijs van €9,99 en is natuurlijk verkrijgbaar online en in de winkel(s) van Douglas. Na opening 6 maanden houdbaar

Pro’s & Con’s

  • Vegan
  • NATRUE gecertificeerd
  • Bevat biologische bestanddelen
  • Bevat geen synthetische kleurstoffen, geurstoffen en/of parabenen
  • Er is gebruik gemaakt van essentiële oliën als parfum 
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Milde en heerlijke geur
  • Werkt erg kalmerend en droogt de huid niet uit
  • Best zuinig in gebruik
  • Mooi neutraal vormgegeven 

Conclusie> Ik ben over dit product van de Douglas Naturals-lijn zeer te spreken, de werking ervan vind ik erg fijn. Het kalmeert en verfrist de huid ZONDER uit te drogen en dat is toch wel erg fijn. De geur van deze face tonic vind ik echt geweldig, iedere keer als ik het gebruik word ik spontaan gelukkig en relaxt van de keuze van de etherische oliën die is gebruikt om deze geur te krijgen: Love it! Als het op is ga ik zeker een nieuwe kopen, ja dit is echt een fijn en zuinig spulletje. Wat is jouw favoriete tonic? Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

2

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *