Hello Gorgeous! Mijn werkgever is net terug van een weekje Saint Tropez en heeft een paar erg leuke souvenirtjes voor mij mee genomen, dat doet ze iedere keer als ze op vakantie gaat echt zo lief! Omdat ze weet dat ik van natuurlijke producten houd met het liefst zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten heeft ze op een marktje in Saint Tropez Bio Lait Corporel au lait d’ânesse (bodylotion), een zeepje au lait d’ânesse en een soort natuurlijke deodorant-stick gekocht die voor meerdere dingen goed moet zijn. Omdat ik de deodorant-stick nog een beetje wil uitzoeken schrijf ik vandaag een mini review over de Bio Lait Corporel au lait d’ânesse, biologische bodylotion en zeep met ezelinnenmelk? 

Ezelinnenmelk?

Ik heb eigenlijk nooit eerder gehoord van ezelinnenmelk om te drinken laat staan in beauty-producten. Ik heb sowieso iets soort van tegen dierlijke melk, omdat ik van mening ben dat de melk van bijvoorbeeld een koe bestemd is voor het kalfje en niet voor de mens. (Yup, zo denk ik). Ik begrijp dat het rijk aan vitamines is (die tevens ook in veel groentesoorten te vinden zijn), is melk in principe voor de baby van de koe en niet voor ons. Wij mensen krijgen melk van onze moeder waar voor ons de nodige vitamines en minerale inzitten die belangrijk zijn in de beginfase van ons leven. Maar oké dit is natuurlijk mijn mening, wat niet wil zeggen dat ik verder nooit melk heb gedronken en of gegeten, zeker wel. Maar al een hele lange tijd, ik denk vanaf mijn twaalfde jaar dat ik en mijn familie geen (dierlijk) melk hebben gedronken. Alleen eten doe ik (helaas) nog wel. maar zo min mogelijk omdat ik dierlijk vet zo min mogelijk wil consumeren.

Oké terug naar ezelinnenmelk haha! Ezelinnenmelk is erg rijk aan vitamines zoals vitamine A ook wel retinol, wat werkt als een anti veroudering. Het helpt bij het genezingsproces en helpt bij de aanmaak van collageen. Ook bevat ezelinnenmelk andere vitamines zoals B1, B2, B6, D, C en E maar ook mineralen en oliën zoals calcium, magnesium, fosfor, ijzer, sodium en zink en glucosides (die normaal gesproken alleen in planten te vinden zijn) en ceramides. Ezelinnenmelk is rijk aan omega 3, omega 6 en essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. Wat je wel kunt stellen is dat de melk van een ezel, zeker niet een domme keuze is om aan je beauty-ritueel toe te voegen.

Goodies uit Saint Tropez • Mini review • Bio Lait Corporel au lait d'ânesse • Biologische Bodylotion en Zeep met Ezelinnenmelk? Zeepje

Wat een geweldige romige geur!

Na het douchen smeerde ik mijn benen in met deze bodylotion omdat ik mijn rug en schouders een beetje aan het genezen ben met een andere crème en boter en dat niet (misschien) in de war wil brengen hihi. De substantie van de bodylotion is echt melkachtig waardoor het insmeren erg snel en makkelijk gaat. Ook heb je er helemaal niet zoveel van nodig en trekt het redelijk snel de huid in. Naast ezelinnenmelk bevat het ook Shea boter wat ook helpt bij het voeden en het verzachten van de huid. Zoals ik net al zei, is de geur echt heerlijk! Je benen worden echt super zacht van deze lotion en blijven dat ook, ik hoef niet iedere dag mijn benen in te smeren, awesome.

Ingrediënten Lait Corporel au lait d’ânesse

Water, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Parfum, ezelinnenmelk*, Arganolie*, Benzyl alcohol, polyacrilamide (niet giftig), glycerine, C13-14, isoparaffin, ethyl hexyl glycerin, Laureth-7, xanthaangom, Sodium Benzoate, citric acid, Ceteareth-33, potassium sorbate, zonnebloemolie, rozemarijnolie en alpha-isomethyl ionone. Na openen 12 maanden houdbaar 

Ingrediënten zeepje au lait d’ânesse

Verzeept plantaardige oliën (olijfolie *, kokosolie *, shea boter *), glycerine **, * ezelinnenmelk en water.

* Afkomstig van biologische oorsprong 

** natuurlijke glycerine gevormd tijdens de verzeping. 

Pro’s & Con’s

  • Beide producten bevatten biologische arganolie en ezelinnenmelk en zijn vrij van parabenen, siliconen, EDTA
  • Dierproefvrij (?) 
  • Heerlijke romige zeepgeur
  • Rijk aan vitamines en mineralen
  • Fijne melkachtige substantie, waardoor je snel klaar bent met insmeren, ook trekt het goed in en laat het je huid fluweelzacht achter
  • Mooie flacon en erg leuk zeepje
  • Ik vind het wel een aparte en ergens een rare gedachten om ezelinnenmelk op mijn lichaam te smeren haha

Conclusie  

Heel erg leuk en lief dat mijn werkgever deze producten voor mij mee genomen heeft, ik had zelf niet eerder gehoord van ezelinnenmelk, daarom vind ik het een leuke kennismaking. Het is een erg speciaal goedje met erg veel vitamines en mineralen waardoor ik denk dan ook dat dit product op de lange termijn zeker wonderen voor je huid zal kunnen doen.

Wist je! Cleopatra nam graag een bad in ezelinnenmelk. Het gaat huidveroudering tegen en het versterkt de elasticiteit van de huid. Ook helpt het bij de productie van collageen.

De geur vind ik echt geweldig en de substantie werkt ook erg fijn, ik vind het alleen jammer dat er in de bodylotion paraffine zit, maar daar is niets aan te doen. Ik ga de bodylotion zeker opgebruiken en het zeepje vind ik te mooi om te gebruiken waardoor ik hem in mijn kledingkast ga ophangen waardoor ik er lang plezier van zal hebben, hihi. Nou ben ik wel benieuwd of jij al eens hebt gehoord van ezelinnenmelk in beauty producten? Lijkt het jou wat? Lijkt me leuk om te weten! Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.