Hello Lovely! Misschien heb je het vorige week al gezien op Instagram: mijn birthday cake. Ik maakte voor het eerst een vegan brownie en was zo blij verrast hoe goed het gelukt was én hoe lekker de vegan brownie smaakte dat ik dat wil delen met jou. Want dit is gewoon heel makkelijk te maken en een veel verantwoorde optie dan de dierlijke brownie of chocolade cake die we maken. Ik heb dit recept Vegan vanille chocolade cake genoemd omdat ik het meer een cake vond lijken dan een brownie (het rijst namelijk aardig) en ik een vanille stokje heb gebruikt omdat ik het erg lekker vind smaken in een cake en ik daardoor wat minder suiker in het recept hoef te gebruiken. Lees je mee?

Als eerst moet ik wel even zeggen dat het originele recept niet van mij is maar van: Gimmesomeoven.com, wat ik via Pinterest heb gevonden. In plaats van roomboter word er in dit recept ongeveer een halve avocado gebruikt en olijfolie (waar niets van terug te proeven is), ook bak je de chocolade cake met een beetje baking soda, wat echt een amazing bak resultaat geeft. Echt, je moet het een keer proberen. Ik ben helemaal om en wil meer baksels proberen. Love me some vegan cake.

Vegan vanille chocolade cake, goed voor 4/8 personen (ligt er aan hoe klein/groot je de stukjes serveert) • bereiding 15 minuten • bak tijd 25 minuten

Ingrediënten 

* De linkjes doe ik erbij zodat je kunt zien welke producten ik gebruik en dat Biologisch én betere opties dan reguliere producten niet zo moeilijk zijn om te vinden en ook niet altijd veel duurder hoeft te zijn. 

Keukenspullen & Bak benodigdheden 

 • Een vierkante brownie bakvorm of iets wat er op lijkt
 • Een kwastje om de bakvorm in te kunnen vetten
 • Twee mengkommen
 • Diverse cupbekers en meetlepels
 • Een pannenlikker
 • Een vork
 • Een kopje voor de koffie
 • Een mes

Recept • Vegan Vanille Chocolade Cake

Omschrijving 

 1. Als eerst beginnen we met de oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. Dan vetten we de bakvorm in met olijfolie en strooien we er een beetje bloem overheen. Dan zet je het blik aan de kant.
 2. Nu doen we in een mengkom alle droge ingrediënten zoals de cacao poeder, het bloem, de suiker, de baking soda en het zout. Ook schrapen we de vanille boontjes er over uit het takje en dan zetten we deze mengkom aan de kant.
 3. We gaan nu even koffie zetten, want dat versterkt de cacao smaak. Ook gaan we de repen chocolade in stukjes snijden. Ik bedoel daarmee dat we de reep gewoon in de blokjes breken en die blokjes een keer doormidden snijden, zodat we meer kleinere blokjes hebben. Een reep of 1,5 gebruiken we zo voor door het beslag en de andere in stukjes gesneden reep (of het resterende chocolade) om er overheen te strooien voordat de vegan vanille chocolade cake de oven in gaat. Ik heb wat grotere stukjes gedaan voor er op, zoals je wel kunt zien.
 4. Nou, nu gaan we de helft van een avocado prakken en in de 1/4 cup afmeten, daarna doen we de avocado in een nieuwe mengkom en doen we 1/4 cup olijfolie erbij en roeren we de avocado er doorheen totdat het een geheel is. Daarna voegen we alles uit de mengkom + de 1/2 cup gezette koffie en de 1/4 cup water die we aan de kant hadden gezet erbij en roeren we alles goed door elkaar tot een mooi en egaal beslag. Dan voegen we nog de in stukjes vegan chocolade aan het beslag en roeren we het goed door elkaar voordat we het bakblik ermee kunnen vullen. 
 5. Dan strooien we de resterende stukjes chocolade over het beslag in het bakblik en schuiven we die in het midden van de oven voor 25 minuten. Je kunt de priktest toepassen maar de cake is sowieso gaar en heeft naar mijn mening geen controle nodig. Wat ik eigenlijk altijd doe als een cake de baktijd er op heeft zitten is de oven uit doen en de cake er gewoon nog even in laten rusten voor zeker een kwartier, maar dat hoeft niet persé hihi. 

Nou, nu is jouw vegan vanille chocolade cake klaar. Je kunt het nu, nog een beetje warm eten of, wat ik zelf ook erg lekker vind is als de cake afgekoeld is en ik het afgedekt voor een nachtje in de koelkast zet en het de volgende dag eet de stukjes chocolade dan hard en knapperig zijn geworden en de cake wat steviger is, echt yummie. Ik ben benieuwd wat je er van vind, of je verschil proeft met een dierlijke brownie/chocolade cake want mijn familie vorige week op mijn verjaardag niet en dat vond ik echt awesome! Dat is wat ik wil. Laat je het me weten als je het geprobeerd hebt of een ander lekker vegan cake recept hebt wat ik zou moeten proeven. Liefs,

Kimberly 

1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.