Hello Lovely! Ineens een paar weken geleden maakte ik dit recept voor het eerst maar dan met zwarte bonen. Het was me zo goed bevallen, dat ik het een week later weer maakte maar dan met Kidneybonen wat ik eigenlijk nog lekkerder vond. Nu heb ik het voor de derde keer gemaakt en speciaal voor mijn blog omdat ik dacht; ‘Ik wil dit delen!’. Nou ben je vast wel bekend met het originele Chili con carne recept (wat ik eigenlijk nooit echt gegeten heb) zie dit recept als een gezondere veganistische optie die zeker meer dan yummie is en je eigenlijk de carne er niet eens in mist. Bij mij is het zoals je merkt al een favoriet en een makkelijk te maken comfort food.


 Kim’s Vegan Chili kun je als lunch of als avondeten consumeren • Voor twee personen • Bereiding +/- 30 minuten (afhankelijk welke rijst je gebruikt)

Ingrediënten

Specerijen en oliën 

 • 2  flinke theelepels sambal Badjak
 • Een flinke scheut Ketjap
 • 2 thee lepels gistvrije groente bouillon
 • 2 thee lepels Basilicum
 • Een snufje nootmuskaat
 • Een snufje zout
 • Een scheutje olijfolie (een van de lekkerste olijf oliën die er bestaat)

* De linkjes doe ik erbij zodat je kunt zien welke producten ik gebruik en dat Biologisch én betere opties dan reguliere producten niet zo moeilijk zijn om te vinden.

Keukenspullen & Bak benodigdheden

 • Klein kook pannetje voor de rijst
 • Een Hapjespan  
 • Een mes
 • Een snijplank
 • Vergiet
 • Knoflookpers
 • Snijmes
 • Houten spatel 
 • Pannenlappen
 • Kom
 • Bestek

Recept • Kim's Vegan Chili 

Omschrijving

 1. Als eerst gaan we een pannetje met water aan de kook brengen en wegen we de rijst af. Dan pakken we de pot met Kidneybonen die we openen en leeg kiepen in een vergiet. We spoelen de bonen een beetje af met water, want ik vind die drab een beetje smerig hihi.
 2. Dan beginnen we met de uien, als eerst halen we de schil er af (echt waar!) en snijden we de uien in grove stukken, alles word door het sudderen lekker zacht. Ook ontdoen we de schil van de knoflook. 
 3. Als het goed is kookt het water en kunnen we de rijst er in doen. Zilvervliesrijst kookt gaar in ongeveer 15 a 20  minuten, waarna we het daarna moeten afgieten en even moeten laten rusten.
 4. Als de rijst al 10 minuten aan het koken is beginnen we met het maken van de chili. We doen een scheut olijfolie in een hapjes pan en fruiten daar de grof gesneden uien op een middel vuurtje in en persen we er de knoflook in uit.  
 5. Als de uien er glazig uit beginnen te zien, doen we de tomatenpuree erbij en doen we het vuur laag. We mengen alles tot het een geheel is en voegen dan eigenlijk vrijwel alle specerijen er aan toe en de blik met tomaten blokjes. Dan roeren we alles door elkaar zodat alles goed vermengd is en voegen we de Kidneybonen erbij die we ook weer vermengen door de chili. Je kunt de chili natuurlijk even proeven of je vind dat het genoeg pit heeft, ik vind het zelf lekker als het een hint van chilipeper heeft en dat het niet té overheersend is. Ieder zijn smaak natuurlijk. We doen even een deksel op de chili.
 6. Nu gieten we de rijst af in hetzelfde vergiet als waar we de Kidneybonen in hadden uitgelekt en laten we de rijst er even in relaxen voordat we het bij de chili doen. Dit is een persoonlijke keuze, ik hou er namelijk van om alle gerechten die ik niet hoef te snijden met mes en vork uit een kom te eten, hihi. Maar dit is natuurlijk optioneel, net zoals het voegen van de rijst bij de chili. Het maakt de rijst extra sappig en heb je een heerlijk kommetje comfort food. Ook makkelijk voor als je alleen bent en er twee dagen van eet want je kunt het zo ook gemakkelijk opwarmen. 

Nou Enjoy! Ik kan hier zo van genieten. Het is perfect voor koude winterdagen voor de televisie of warme zomeravonden met een Mexican-food party met nacho’s, guacamole etc. Zelf eet ik het graag zo of met stukjes gesneden avocado erbij, echt heel erg lekker. Maar ook kun je gerust een eitje erbij bakken ook yummie! Als je dit zelf ook hebt gemaakt en een foto deelt via social media lijkt het me leuk als je me er in tagged of #kimberlyrussel.nl gebruikt, hihi. Liefs,

Kimberly 

2

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.