Hello Sweetie! Laatst zag ik deze biologische spelt piadine in de aanbieding bij EkoPlaza, waar ik wat leuks mee wou doen. Ik bedacht er iets voor lunch mee te maken, waardoor dit recept tot leven kwam. Ik had eerlijk gezegd nog nooit speltwraps en op deze manier als lunch gegeten, maar ik vond het erg lekker en wou dit graag met jou delen, lees gauw verder voor het recept.


Mediterraanse lunch spelt wrap met avocado, zongedroogde tomaat, rucola, olijven en een knoflookmayo • een lunchwrap voor twee personen • bereiding 15 minuten 
Ingrediënten

Specerijen & Oliën

 • Zwarte peper
 • Italiaanse kruiden

Keukenspullen & Bak benodigdheden

 • Een koekenpan
 • Snijplank
 • Twee messen
 • Vergiet
 • Twee vorken
 • Twee borden

Recept • Mediterraanse lunch spelt wrap met avocado, zongedroogde tomaat, rucola, olijven en een knoflookmayo

Omschrijving

 1. We beginnen met het wassen van de rucola, daarna laten we de rucola uitlekken in het vergiet.
 2. We doen de koekenpan op een klein vuurtje aan en we leggen er alvast een wrap in, dit doen we alleen om de wraps of spelt piadine’s in op te warmen
 3. We snijden de avocado’s doormidden, halen de pit er uit en de schil eraf. Dan snijden we de helften in ongeveer 4 gelijke plakken. Ondertussen keren we de wrap om
 4. Nu pakken we een mes en de knoflook mayonaise. We leggen de wrap uit de koekenpan op een bord, meteen leggen we er een nieuwe wrap in. We smeren een beetje knoflook mayonaise op de wrap, daarna kunnen we de plakjes van een helft avocado in het midden leggen van de wrap en strooien we er wat zwarte peper overheen. Dan pak je een handje rucola die je verdeeld over de avocado en leg je er twee zongedroogde tomaten en een paar olijfjes naar smaak op. Na het toevoegen van beetje Italiaanse kruiden vouw je de wrap op net zoals een burrito en is de eerste wrap klaar
 5. Herhaal dit met alle wraps die je nog hebt

Erg simpel maar erg lekker. Zo heb je een voedzame variatie voor in de lunchpauze, want ze zijn ook handig om mee te nemen. Ook erg leuk als snack op feestjes als je er kleine rolletjes van snijd. Natuurlijk kun je de spelt piadine met allerlei soorten marinades bekleden en vullen naar eigen smaak. Ik hoop je met dit recept een beetje inspiratie te geven, ik zal zelf ook nog wel andere variaties gaan proberen hihi. Laat me vooral weten wat je ervan vind als je het zelf ook gemaakt hebt! Gebruik #kimberlyrussel.nl als je er een foto van deelt via social media zoals twitter of Instagram. Liefs,

Kimberly

3

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.