Hello Pretty! I love witte chocolade met rijstcrispies, je weet vast wel welke ik bedoel, ze liggen helemaal onderaan in het chocolade/snoepgoed-schap. Omdat ik bezig ben met gezondere keuzes te maken leek mij het wel leuk om net zo iets te maken alleen dan met een andere (gezondere)twist. Daarom heb ik gepofte rijst gemengd met cranberries, een paar flinke theelepels kokosolie aan de (gesmolten)rijstmelk-chocolade toegevoegd en daar (als het gekoeld is)repen of blokken van gesneden als snack, tussendoortje en treet. De combinatie van de gepofte rijst, gedroogde cranberries en de rijstmelk chocolade is zo lekker dat ik er van bleef snoepen. Nu dit makkelijke recept 100% lactose vrij, biologisch en plantaardig is, is dat niet heel erg maar alsnog Kimberly, niet alles op eten!


Gepofte rijst, gedroogde cranberries, kokosolie en rijstmelk chocoladereep • een lekkere vegan snack voor meerdere personen • bereiding 30 minuten • in de vriezer voor 30 minuten 

Ingrediënten

Specerijen & Oliën

 • 2 flinke theelepels kokosolie

Keukenspullen & Bak benodigdheden

 • Bakblik voor brownies of een ovenschaal met soortgelijke afmeting
 • Bakpapier
 • Klein pannetje met water
 • Een kleine kom die op de pan past of een au bain-marie pannetje
 • Pannenlikker
 • Mengkom
 • Weegschaal
 • Lepel 
 • Snijplank
 • Lange mes

Recept • Gepofte rijst, gedroogde cranberries en rijstmelk chocoladereep

Omschrijving

 1. We beginnen met het pannetje water op een zacht vuurtje te zetten samen met een kom er op of een au bain-Marie pannetje, als je die hebt. 
 2. Dan pakken we een schaal of een bakvorm, in ieder geval eentje die in de vriezer en koeling gaat passen en pakken we het bakpapier en knippen we voldoende af wat we vervolgens in de schaal of bakvorm die we gaan gebruiken kunnen leggen. 
 3. Dan pakken we de repen chocolade, die we dan al in stukjes kunnen breken en een paar stukjes in het kommetje of het pannetje kunnen leggen zodat het gaat smelten en je een saus krijgt. Door af en toe op te letten en met een lepel een beetje te door de chocolade te roeren kun je er steeds meer bij doen, totdat de chocolade op is en alles gesmolten is. 
 4. Dan doen we twee flinke theelepels kokosolie erbij om de chocolade nog iets vloeibaarder en smakelijker te maken en zetten we het vuur uit. 
 5. Dan wegen we in een kom de gepofte rijst af en voegen we het zakje cranberries er aan toe die we er goed doorheen mengen zodat het netjes verdeed is.
 6. Dan kunnen we nu de kom (met een pannenlap) vast pakken en ongeveer de helft van de chocolade aan de kom met gepofte rijst en cranberries toevoegen. Netjes mengen we de chocolade door de kom met de gepofte rijst zodat alles een beetje bedekt is en voegendan het laatste beetje erbij wat we er ook goed doorheen mengen.
 7. Als alles goed verdeeld is pakken we de kom beet en verdelen we alles netjes in de schaal of bakvorm die we klaar hebben staan met het bakpapier. Als je denkt dit word wel een hele dunne reep(als je een grotere schaal gebruikt bijv.) kijk dan een beetje hoe dik/dun de reep word en of je daarmee in kunt stemmen. Anders moet je gewoon zelf met je handen het bakpapier vormen hoe jij denkt dat de bar het beste in uit komt, schat zelf een beetje in.
 8. Nu doen we de schaal voor een halfuurtje in de vriezer. Na het halfuurtje laten we het heel even 5 a 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat we het gaan snijden. Snijd er repen of blokken van hoe jij wil dat het word. Ik zelf had een paar blokken gesneden en 2 repen in een vershoudzakje gedaan en bewaard in de koelkast. Belangrijk is dan ook, als je het nog niet gaat eten, je het wel in de koelkast moet bewaren. Hihi

Nou, nu kun je het gaan eten of serveren als je eigen home made treet! Ik had eerlijk gezegd nog nooit gedroogde cranberries gegeten op deze manier, maar ik vind de combo: knapperig, fris, zoet, zuur en cacao-achtig, best wel lekker. Natuurlijk kan je de cranberries weglaten mocht jij iets hebben van mweh, ik weet niet of ik dit wel lekker vind en het kunnen vervangen voor bijvoorbeeld hazelnoten of stukjes abrikoos. Ook kun je er kokossnippers overheen strooien, net wat jij lekker vindt, dit is een goede basis voor alles wat je er nog aan wil toevoegen. Rozijnen zouden ook kunnen maar dat zijn aardige suikerbommetjes, daarom heb ik door mijn moeders advies voor cranberries gekozen in dit recept. Ik hoop dat je het lekker vindt, laat me vooral weten hoe jij het vindt smaken als je het zelf ook gemaakt hebt, of wat je anders hebt toegevoegd. Gebruik #kimberlyrussel.nl als je er een foto van deelt via social media zoals twitter of Instagram. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

 

 

4

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.