Hello Gorgeous! Sinds ik eigenlijk gestopt ben met het gebruik van conventionele deo’s. Vind ik het eigenlijk best wel lastig om een goede deodorant te vinden. In veel deodorants zit namelijk aluminiumzouten (ook al staat er soms op van niet, word er alsnog een andere vorm gebruikt en ook dat zijn aluminiumzouten) en andere onnatuurlijke ingrediënten die ik niet gebruik. Daarom was ik wel nieuwsgierig naar deze natuurlijke T’EO van Lush, wat een deodorant in bar-vorm is. Hoe bijzonder?! Of deze bar werkt en of ik hem fijn vind, leg ik je uit in mijn review over de Lush T’EO deodorant bar.

Zoals ik net vertelde vermijd ik liever onnatuurlijke stoffen in mijn deo die ondanks hun werk doen, ook de huid kunnen irriteren, blokkeren, synthetische stoffen op kunnen hopen en  de huid in de war kunnen brengen. Iets wat ik liever niet wil. Ook gebruik ik graag een roller omdat die naast veel vriendelijker voor de (gevoelige) huid is. Ook milieuvriendelijker is en beter is voor ons en onze dieren om ons heen, vanwege de drijfgassen in een spray die we in ademen. Nou hebben we(ik) daar geen last van met T’EO. T’EO is namelijk een natuurlijke en diervriendelijke krachtige, maar milde deo. 

T’EO zit vol absorberende poeders zoals Natrium bicarbonaat (bakingsoda) en wijnsteenzuur. Ingrediënten als verse groene druiven, jeneverbes- en citroenolie houden je oksels droog en fris. De frisse geur van de bar is misschien een beetje overweldigend, maar dat valt echt reuze mee als je het aangebracht hebt. Iets waar ik ergens ook een beetje bang voor was is dat het misschien niet voldoende zou werken. Maar niets is minder waar, de bar zorgt ervoor dat je stopt met overdadige transpiratie en door de combinatie van frisse bestanddelen is de T’EO deodorant bar echt een geur absorber. In het begin was ik bang dat ik misschien zou gaan stinken, maar neutraliseren is meer haar karaktereigenschap. Daarom ben ik best wel tevreden met deze deodorant in bar vorm. Ook breng ik het als ik ga sporten aan onder en tussen mijn borsten voor mijn/tegen mijn boob sweat, hihi. 

Review • Lush T'EO Deodorant Bar
Ingrediënten Lush T’EO deodorant bar : Natrium Bicarbonaat, Wijnsteenzuur,  Abrikozenpitolie, Blauwe Was, Tea Tree-olie, Magnesium Carbonaat, Citroenolie, Jeneverbesolie, Citroengrasolie, Verse Groene Druiven, Korenbloemblaadjes, Limonene en Parfum

Prijs & Product: Lush T’EO deodorant a 90 gram kost €8,50 en is natuurlijk verkrijgbaar bij Lush, zowel in de winkel als online.

Pro’s & Con’s

  • Vegetarisch
  • Natuurlijk
  • Essentiële oliën 
  • Milieuvriendelijk 
  • Milde natuurlijke geur
  • Makkelijk in deppende of smerende beweging aan te brengen
  • Zacht en mild voor de huid
  • Geen nare geurtjes en/of natte oksels
  • Bewaren op een droge plek 
  • Meenemen is misschien iet wat lastig, een washandje heeft voor mij de voorkeur

Conclusie> Het is even wennen zo’n (voor mij) nieuw product uit te proberen qua aanbrengen én met de kans dat het niet werkt en je ineens stinkende oksels krijgt. Maar de T’EO deodorant bar laat jou zelfs in de sportschool niet in de steek. Yass ik ben excited om meer natuurlijke deo’s te proberen, ik ben dan ook zeer benieuwd naar de andere deo’s van Lush. Ik vind deze vorm van deodorant best wel fijn en ook is het eigenlijk zeer milieuvriendelijk omdat je de bar helemaal opgebruikt en je uit eindelijk niets hoeft weg te gooien. Wil je hem mee nemen moet je hem in een washandje leggen. Ik toch altijd met mijn washandjes, hihi. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

2

You May Also Like

2 comments

Reply

Is het geen kruimelkontje met aanbrengen?

Reply

Ik breng het inderdaad wel aan boven de wasbak, want alleen een beetje Baking soda komt vrij als je het onder je oksels aanbrengt. Dus een klein kruimelkontje misschien =)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.