Hello Lovely! Ik ben een beetje aan het experimenteren om bepaalde groentes divers te kunnen eten. Zo vind ik broccoli geblancheerd erg lekker om vervolgens door een salade te doen, echt waar is echt lekker! Maar ook om het te grillen op een lage stand in de oven als het even in een knoflook marinade heeft gezeten. Als het klaar is, is het erg lekker om een beetje citroensap over de broccoli roosjes te sprenkelen. Je geeft op deze manier net een andere touch aan de broccoli die je als side dish naast een stukje zalm met rijst kunt eten, maar natuurlijk ook kunt combineren met andere dingen zoals een pasta salade met kip! Echt, broccoli is nog zo gek nog niet om in diverse gerechten te verwerken. Very yummie and healthy for sure.


Geroosterde Broccoli in Knoflook marinade en overgoten met Citroensap • Recept voor 2 personen • bereiding 10 minuten • oven tijd om de broccoli te grillen 30 min • op 140 graden Celsius

Ingrediënten

 • 1 grote biologische* broccoli
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 tomaat
 • 1/2 citroen

Specerijen & Oliën

 • 1 en een halve eetlepel olijfolie of kokosolie**
 • 4 teentjes knoflook uitgeperst
 • Snufje zwarte peper of chili vlokken
 • Snufje KZZ (Keltisch Zeezout)
 • Snufje Nootmuskaat (I love nootmuskaat, het liefst vers)

*Eigenlijk zijn/moeten alle ingrediënten biologisch, hihi

**Als je kokosolie gebruikt i.p.v. olijfolie, mag je op een hogere temperatuur grillen, iets wat niet kan met olijfolie. Als je met olijfolie wil bakken en of grillen, moet je er voor zorgen dat je de temperatuur laag houdt(150 graden max.). Als de olijfolie te heet wordt gaat zij ontbinden en gaat ze walmen en kunnen er kankerverwekkende stoffen vrij komen omdat de olie als ware verbrand. Let dus op bij bakken en of grillen met olijfolie. Al is langzaam en op lage temperaturen koken van verschillende groentes (en vlees) sowieso veel beter, probeer het een keer uit!  

Keukenspullen

 • Snijplank
 • Vergiet
 • 2 lepels
 • Mes
 • Kom
 • Oven
 • Bakplaat of bak-mand
 • Bakpapier

Recept • Geroosterde Broccoli in Knoflook marinade, over sprenkelt met Citroensap

Omschrijving

1. Als we de oven aan hebben gezet op 140 graden Celcius en de bakplaat of mand uit de oven hebben gehaald, bekleden we die met bakpapier. Dan gaan we de tomaat en de broccoli wassen met een beetje citroen en of azijn, omdat we het gaan grillen en de bacteriën niet dood kunnen koken in het water. 

2. Dan gaan we nu de broccoli snijden in stukken die je fijn vind om te eten, het kan wat grover als je het met rijst en vis eet bijvoorbeeld en iets fijner als je het door een (pasta) salade wilt doen. Omdat de broccoli misschien nog een beetje nat is, leggen we de gesneden broccoli in het vergiet. 

3. Nu pakken we de schaal waar we de marinade in beginnen te maken. We doen de olijf of kokosolie in de kom en persen de knoflook er in uit. dan voegen we de specerijen er aan toe net als de tomaat. dan roeren we het een beetje door elkaar zodat alles goed vermengd is, als je vind dat er meer olie bij moet of als je nog een andere specerij er aan wil toevoegen: gewoon doen =) want nu voegen we de broccoli erbij.

4. De oven is als het goed is wel klaar met opwarmen omdat hij ook niet tot een hoge temperatuur hoeft dus kunnen we de broccoli een beetje verspreiden over de met bakpapier beklede bakplaat en dan net iets boven het midden in de oven schuiven. Nu laten we de broccoli voor ongeveer 15 minuten in de oven, (misschien net iets langer) waarna we na de 15 minuten de broccoli roosjes moeten omkeren om voor nog eens 15 minuten te laten grillen.

5. Je kan tussentijds eentje proeven om te kijken of je het zo lekker vind (met nog een kleine bite) of iets langer er in wil laten zitten zodat het helemaal gaar gegrild is. Ik hou wel van een bite (en is vaak een goed teken, nog vol met vitamines). Nou, nu het klaar is schuif of schep je voorzichtig de broccoli in dezelfde schaal die we al gebruikt hebben. Dan snijden we een citroen doormidden waarvan we de helft over de broccoli roosjes uit knijpen en dan is dit recept: Geroosterde Broccoli in Knoflook marinade en over sprenkelt met Citroensap klaar om te eten.

Recept • Geroosterde Broccoli in Knoflook marinade, over sprenkelt met Citroensap

Enjoy!

Wat je ook kunt doen nu je het klaar hebt in de schaal om even te wachten tot het afgekoeld is om de broccoli in de koelkast te bewaren voor later. Ik ben benieuwd wat je er van vind en of jij wel eens groente grilt? Gebruik #kimberlyrussel.nl als je er een foto van deelt via social media zoals twitter of Instagram. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.