Hello Sweetie! Ik poets al een tijdje met natuurlijke tandpasta of eigenlijk trandpoeder, zonder fluoride. Nou vind ik het erg leuk om af te wisselen en andere te proberen, alleen is er niet heel veel keus qua natuurlijke tandpasta’s die fluoridevrij zijn. Tot ik er een paar van Weleda tegen kwam, die ik eigenlijk niet eerder gezien had. Ik heb  toen meteen de Weleda calendula variant geprobeerd en nu poets ik al een tijdje met de Weleda Planten tandpasta, wat ik graag in dit artikel met jou wil delen, omdat ik de tandpasta’s van Weleda erg fijn vindt.

Het poetsen zonder fluoride bevalt me aardig goed, ik doe dat nu al ruim twee jaar en ik wil/hoef geen ‘normale’ tandpasta meer. Ik vind het daarom nog wel eens leuk om een beetje af te wisselen en voor mij wat ‘nieuwe’ andere varianten te proberen. Wat niet altijd even makkelijk en een succes is. Sommigen zijn heel erg sterk, legt een onaangenaam laagje om je tanden, schuimen door bepaalde toevoegingen enorm veel en ook komt het nog wel eens voor dat er toch wel fluoride en andere synthetische ingrediënten in zit (iets wat wel eens gebeurd als ik online bestel) en op de site als niet geformuleerd word. Maar goed, Kimberly was eventjes de PerBlan tanpoeder zat, al is het zeker een fijn product. Ik was wel even toe aan iets anders en mijn tanden ook.

De Weleda Planten Tandpasta bevat kamille-extract, dat het onaangename gevoel in de tanden verzacht en het tandvlees tot rust brengt door haar kalmerende werking. Yess please. Mirre werkt zuiverend en Ratanhia versterkt en verstevigt het tandvlees, precies wat ik nodig heb. Aan de tandpasta is geen fluoride en andere synthetische schuimmiddelen toegevoegd, wat voor mij belangrijke punten zijn om voor deze tandpasta te kiezen. Ook heb ik de Weleda Calendula tandpasta geprobeerd, die ook erg fijn is én zonder pepermuntolie is(wel een ietwat sterke smaak, maar daar raak je gauw aan gewend). De Weleda Planten tandpasta is wel met pepermuntolie maar is erg mild in de mond. Omdat deze tandpasta wel met pepermuntolie is, raadt Weleda het af om dit product in combinatie met homeopathische middelen te gebruiken! De tube zit netjes in een doosje, met een duidelijke beschrijving van het product en alle belangrijke informatie wat nodig is om te weten. 

Ingrediënten Weleda Planten tandpasta: Glycerin, Water, Hydrated Silica, Magnesium Aluminum Silicate, Alcohol, Ratanhiawortel extract, Gomhars extract, Kamillebloesem extract, Esculin, Xanthaangom,  Aroma en Limonene.

Prijs & Product: Een tube Weleda Planten tandpasta a 75 ml kost €4,99 en is te koop bij Etos, Bol.com en de eigen website van Weleda die samen werkt met Big Green Smile, waarbij je het product uiteindelijk online kunt shoppen. Weleda heeft naast deze Planten tandpasta ook 5 andere varianten. 

Pro’s & Con’s

 • Vegetarisch
 • Natuur product
 • Fluoridevrij
 • Verschillende planten extracten
 • Aangename, milde frisse smaak
 • Schuimt niet, gewoon een neutraal schuim effect 
 • Maakt de tanden en tong goed schoon
 • Mijn tanden voelen sterker en zijn minder gevoelig voor koude dranken etc. al na een paar dagen poetsen
 • Ook mijn tandvlees is niet meer zo gevoelig
 • Prijs kwaliteitsverhouding is goed alleen gaat het product door de mindere inhoud wel gauw op
 • De Weleda Planten tandpasta is met pepermuntolie!
 • Schrik trouwens niet van de semi-transparante rood/roze kleur die de tandpasta heeft en daardoor dus ook  in dezelfde kleur weer uit de mond komt! Hihi

Conclusie > Ik vind het een erg fijne tandpasta. Het schuimt bijna niet, heeft tijdens het poetsen geen overdreven smaak, na het poetsen vervaagt de smaak van de Weleda Planten tandpasta en heb je een heerlijke natuurlijke fris gevoel én schone tanden. Het is alleen wel een redelijk kleine tube(dan normaal), waardoor ik er met tweemaal daags gebruik net 3 weken mee doe. Al geldt dat voor PerBlan, waar ik normaal mee poets het zelfde, misschien doe ik daar zelfs iets korter mee, maar kost dan ook de helft minder, hihi. Heb jij trouwens wel eens gepoetst met een natuurlijke fluoridevrije tandpasta? Met welke en wat poets jij graag? Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

3

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.