Hello Gorgeous! Toen mij laatst de lipstick van Inglot zò goed bevallen was, kon het natuurlijk niet uitblijven om een keer kennis te maken met het wel bekende Freedom System palette van het merk. Ik heb een palette met drie vierkante vakjes uitgekozen (je hebt ook ronde en keus uit meerdere vakjes) met daarbij drie kleuren oogschaduw met drie verschillende finishes, die ik zelf super mooi vind en die voor iedere dag draagbaar zijn. Ben je al nieuwsgierig geworden naar mijn bevinding over mijn samengestelde Inglot Freedom System palette, lees dan gauw verder.

Het Freedom System is wel echt iets waar  het merk Inglot mee bekend is geworden en eigenlijk vandaag de dag nog steeds vrij uniek in is. Ook is het erg duurzaam omdat als een van je oogschaduw’s op is, je alleen een nieuwe oogschaduw koopt en zo alleen de oogschaduwpan weg hoeft te gooien, want het palette blijft gewoon en heb je al! Maar wat ook super handig is, is als je op reis gaat en je gebruikt bijvoorbeeld ook een lipstick en blush van het merk, die ook in pan vorm verkrijgbaar zijn voor in het Freedom System! Waardoor je bijvoorbeeld in een quatro palette een lipgloss of lipstick (of beiden), blush, oogschaduw en of een wenkbrauwpoeder in kan mee nemen, waardoor je dus weer plek over hebt voor andere dingen en je, je benodigdheden bij de hand hebt, hoe compact is dat?

Review Inglot Freedom System palette

Dit is het Freedom System palette die gemaakt is van plexiglas en plastic met magneetjes er in waardoor én de deksel blijft zitten én natuurlijk de oogschaduw’s. De oogschaduw’s zijn netjes en geseald verpakt. Wat alleen wel een beetje jammer is vind ik, is dat ze genummerd zijn en geen namen  hebben die je kunt onthouden. Ook kun je het nummer niet even gauw checken, wat aan de  andere kant misschien wel weer een voordeel is omdat doordat het beschermd is het nummer niet vervaagt en je zo altijd weet welk oogschaduw nummer je had! Alleen moet je hem er wel even uit zien te krijgen, het zit aardig stevig vast. (Magnetisch)

Review Inglot Freedom System palette

Inglot Freedom System palette

Well, Hello colours. De eerste is nummer 360 en het is een matte bruin tint wat ik altijd erg mooi vind als basis of gewoon alleen. De tweede, nummer 452 is een middenbruine parelmoerachtige shimmer die goed op te bouwen is qua kleurintensiteit, het geeft net een beetje sparkle aan je oog-look, maar het blijft neutraal. De laatste kleur die ik uitgekozen heb is nummer 53 wat een roodbruine kleur is, in een shimmer finish. Het leek me een erg mooie kleur in combinatie met bruin, daarom wou ik het graag proberen in een oog-look. Bekijk hier onder de swatches. 

*De andere kleur zonder cijfer is de Inglot oogschaduw basis.

Review Inglot Freedom System palette

Ingrediënten: Inglot Freedom System Eye Shadow Matte Square 360: Talk, Mica Polyethylene, Lauroyl Lysine, Zinc Stearate, Nylon-12, Aluminium Hydroxide, Polymethylsilsesquixane, Boron Nitride, Caprylyl Glycol, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Phenoxyethanol en Hexylene Glycol. Kan ongeveer het volgende bevatten, Methicone, Polyper fluoro methylisopropyl Ether, Red 40 Lake (CI 16035), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Ultramarines (CI 77007), Black 2 (CI 77491), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Chromium Hydroxide Green (CI 77289), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742) en Titanium Dioxide (CI 77891). Bevat Carmine als kleur additief. Inglot Freedom System Eye Shadow Pearl Square 452: Mica, Isostearyl Palmitate, Zinc Stearate, Nylon-12, Lauroyl Lysine, Silica, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol en Dimethicone. Kan ongeveer het volgende bevatten, Benzoic Acid, Boron Nitride, Hydrogenated Polyisobutene, Methicone, Palmitic Acid,  Polyper fluoro methylisopropyl Ether, Tin oxide, Triethoxycaprylylsilane, Red 40 Lake (CI 16035), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Aluminum Powder (CI 77000), Ultramarines (CI 77007), Black 2 (CI 77491), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742) en Titanium Dioxide (CI 77891). Bevat Carmine als kleur additief. Inglot Freedom System AMC Eye Shadow Square 53: Mica, Zinc Stearate, Laurolyl Lysine, Nylon-12, Mineral Oil, Silica, Caprylic/Capric Triglyceride, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Ethylhexylpalmitate, Isostearyl Palmitate, DI-PPG-3 Myristyl Ether Adipate, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Dimethicone, Hexylene Glycol en Luffa Cylindrica Seed oil(Loofah). Kan het volgende bevatten, Boron Nitride, Calcium Aluminium Borosilicate, Methicone, Polyper fluoro methylisopropyl Ether, Tin Oxide, Red 40 Lake (CI 16035), Yellow 5 Lake (CI 19140), Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Ultramarines (CI 77007), Black 2 (CI 77491), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742) en Titanium Dioxide (CI 77891). Bevat Carmine als kleur additief.

Prijs & Product Inglot Freedom System + Oogschaduw’s: Het Inglot Freedom Palette (3) Square kost €9,- en iedere losse oogschaduw a 2,8 gram die ik heb uitgekozen heeft een prijs van €7,-. Naast deze oogschaduw’s zijn er nog een paar verschillende finishes verkrijgbaar en een hele hoop andere kleuren! Neem een kijkje op de site van Inglot voor meer. Na openen is de oogschaduw 18 maanden houdbaar, natuurlijk kun je het langer bewaren alleen is dat dan wel op eigen risico, houd het product gewoon in de gaten.

Pro’s & Con’s

  • Vrij van parabenen
  • Niet op dieren getest
  • Palette is herbruikbaar en daardoor Eco-friendly
  • Mooi compact palette, kan ook wel tegen een stootje.
  • Alle oogschaduw’s zijn netjes geseald en in doosjes verpakt.
  • Eentje (53) bevat helaas wel minerale olie, mweh!
  • Mooie kleuren met een sterke pigmenatie
  • Het is alles wat ik van een oogschaduw verwacht, blendable, goed dekkend, zachte textuur, mooie pigmentatie en blijft goed zitten.
  • Alle finishes zijn even mooi
  • Geurloos 

Conclusie> Ik ben erg tevreden over mijn eerste Inglot Freedom System palette. Het concept vind ik erg leuk, omdat je een palette kan samenstellen zoals je zelf wil. Ook vind ik het klassiek en strak weergegeven. Naast het palette die ik heb uitgekozen heb je ook keuze uit andere formaten (met meer vakjes), met of zonder spiegel, rond of vierkant. Ook zijn er naast oogschaduw’s ook blushes, primers,  poeders,  concealers, foundations, lipglosses en lipsticks beschikbaar voor in het Freedom System palette. De kleuren vind ik erg mooi waaruit je kunt kiezen en de pigmentatie is ver boven gemiddeld voor een mooie prijs. Wat vind jij van het wel bekende Inglot Freedom System? Heb jij er zelf ook een of meerdere? Laat jouw bevindingen en favoriete finish weten in een reactie. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

  

2

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.