Heey pretty! Een groenten soort dat in de koudere maanden volop in de winkel te verkrijgen is, is natuurlijk de Pompoen. Een groente dat ik eigenlijk nooit eerder had gegeten, maar wel nieuwsgierig naar was! Ik zat eens te bedenken wat ik er mee zou kunnen doen en bedacht omdat ik af en toe best wel een goede pasta kan waarderen er een pastasaus van te maken. Het recept is me zo goed bevallen dat ik het graag met jou wil delen hier op mijn blog! 


Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti & Parmigiano Reggiano • Recept voor 4 personen • bereiding 20 minuten • oventijd voor de pompoen 40 minuten + 15 min. afkoeltijd • de saus klaarmaken en de spaghetti koken in ongeveer 20 minuten

Ingrediënten 

Specerijen en oliën 

 • 1 theelepel olijfolie voor in de sauspan en ongeveer een eetlepel om de pompoen er mee in te smeren
 • 1 theelepel Keltisch zeezout ongeveer, naar smaak meer/minder toevoegen!
 •  Snufje zwarte peper
 • Snufje nootmuskaat 
 • Snufje oregano*
 • Snufje Rozemarijn*

*Italiaanse kruiden is ook prima

Keukenspullen

 • Een sauspan
 • Een pan om de bouillon en later de spaghetti in te koken
 • Een snijplank
 • Bakkerskwast
 • Messen en lepels om de saus en spaghetti te roeren
 • Blender of stamper
 • Een glas
 • Oven
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Borden, bestek etc. voor later om te gaan eten.

Recept • Vegetarische Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti & Parmigianno Reggiano 

Omschrijving

 1. Als eerst verwarmen we de oven op 200 graden Celsius en bedek je een bakplaat met bakpapier.
 2. Dan beginnen we met het wassen van de pompoen wat ik doe met een beetje water en azijn en vervolgens de pompoen droog maak met een schone theedoek. 
 3. We pakken een snijplank en gaan de pompoen in vieren snijden en ontdoen van de zaden en de zadenlijsten, net zoals bijvoorbeeld bij een Galia meloen. 
 4. Daarna leggen we de vier stukken op de bakplaat en pakken we de bakkerskwast waar we een beetje olijfolie oplaten glijden om vervolgens de bovenkanten van de pompoen ermee in te smeren. Als het goed is, is de oven al op temperatuur en kan de pompoen in het midden van de oven geschoven worden voor 40 minuutjes.
 5. Als de 40 minuten om zijn halen we de pompoen uit de oven en laten we deze even afkoelen voor ongeveer 15 minuutjes.
 6. Nu gaan we een pannetje met water opzetten met ongeveer 300 ml. water samen met een groente bouillonblokje erbij.  Ook zet ik de blender alvast klaar en snijd de ui, tomaat en de courgette fijn en doe alles samen met een scheutje olijfolie alvast in de sauspan. Waaraan ik ook flink wat peper, nootmuskaat, het Keltische Zeezout en de rest van de specerijen erbij doe (behalve de peterselie) en het een beetje door elkaar hussel en dan de knoflook er boven uit pers.
 7. Als het goed is kookt het water en is het groente bouillonblokje er helemaal in opgelost, zodat we het bouillon in een glas kunnen schenken zodat het makkelijker is om zo aan de pompoen toe te voegen.
 8. We pakken nu een stuk pompoen waarvan we de schil er af gaan halen en we in stukjes snijden en vervolgens in de blender doen en herhaalt deze stap voor de rest van de stukken pompoen. 
 9. Voeg er beetje bij beetje het bouillon erbij zodat het mixen makkelijker gaat en je de juiste consistentie krijgt. De stengels peterselie gaan er ook bij. Mocht je de pompoen gaan stampen?
 10. We gaan nu de blender aan doen op de laagste stand zodat de pompoen relaxt gepureerd kan worden. Stop af en toe even om te kijken of alles gepureerd. Als de pompoen de juiste consistentie heeft laat je het even in de blender relaxen.
 11. Nu doen we de sauspan met de gesneden groentes en specerijen aan en bakken we dat op een middel vuurtje gaar en de uien glazig. Ook zetten we een pan met water op het vuur om de spaghetti te koken. Daarna kan je de gepureerde pompoen beetje bij beetje in de sauspan gieten en het goed door elkaar roeren zodat alles samen vermengd is. Laat het nu even op een laag pitje rusten tot de spaghetti klaar is. 
 12. Als de spaghetti gekookt is voeg je die bij de saus, omdat het er een stuk smakelijker uitziet als dat je de saus over de spaghetti presenteert. trust me
 13. Nu kun je de spaghetti opscheppen en vervolgens strooi je er flink wat Parmigiano Reggiano overheen en wat verse zwarte peper.

Recept • Vegetarische Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti & Parmigianno Reggiano 

Klaar, enjoy & eet smakelijk!

De zwarte peper samen met de Parmigiano Reggiano maken het echt af. En waar ik zo verbaasd over ben is dat ik na een bordje Vegetarische Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti helemaal geen opgeblazen en overvol gevoel heb. Iets wat ik normaal gesproken wel heb, nadat ik pasta (met room of tomatensaus) heb gegeten! Maar hierna zit ik gewoon lekker vol en krijg ik ook geen inkak moment jeeej. Het kost alleen wel even wat tijd om het te maken, maar de pompoen doet mijn lichaam echt heel erg goed en vind het daarom geen probleem. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt? Ook of jij wel eens pompoen eet en op welke manier eet je de pompoen dan het liefst? Laat het me weten door hier onder een reactie te geven. Gebruik #kimberlyrussel.nl als je er een foto van deelt via social media zoals twitter of Instagram. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

2

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.