Hello pretty! Een groenten soort dat in de koudere maanden volop in de winkel te verkrijgen is, is natuurlijk de Pompoen. Een groente dat ik eigenlijk nooit eerder had gegeten, maar wel nieuwsgierig naar was. Ik zat eens te bedenken wat ik er mee zou kunnen doen. En bedacht omdat ik af en toe best wel een goede pasta kan waarderen: er een pastasaus van te maken!

Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti & Parmigiano Reggiano • Recept voor 4 personen • bereiding 20 minuten • oventijd voor de pompoen 40 minuten + 15 min. afkoeltijd • de saus klaarmaken en de spaghetti koken in ongeveer 20 minuten

Ingrediënten

Een keer iets anders: Pastasaus van geroosterde pompoen!  

Let’s do this!

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Dan wassen we de pompoen wat ik doe met een beetje water en azijn, vervolgens de pompoen droog deppen met een schone theedoek.
  3. Dan snijden we de pompoen in vieren, ontdoen hem van de zadenlijsten.
  4. Daarna leggen we de vier stukken op de bakplaat en smeren we de bovenkanten van de pompoen in met olijfolie. En gaat hij voor 40 minuten de oven in.
  5. Na 40 minuten laten we de pompoen voor 20 minuten afkoelen buiten de oven.
  6. We zetten een pannetje met water op met ongeveer 300 ml. water samen met een groente bouillonblokje erbij. Zet ook alvast de blender klaar. Doe de fijn gesneden ui, tomaat en courgette alvast in een aparte sauspan met een beetje olijfolie. Waaraan ik ook de specerijen erbij doe (behalve de peterselie) en het een beetje door elkaar hussel en dan de knoflook er boven uit pers.
  7. Als het goed is kookt het water en is het groente bouillonblokje er helemaal in opgelost. We schenken de bouillon in een glas want daar gaan we zo de pompoen mee te blenden.
  8. We pakken nu een stuk pompoen waarvan we de schil er af gaan halen en we in stukjes snijden en vervolgens in de blender doen en herhaalt deze stap voor de rest van de stukken pompoen. 
  1. Voeg er beetje bij beetje het bouillon erbij zodat het mixen makkelijker gaat en je de juiste consistentie krijgt. De stengels peterselie gaan er ook bij. Mocht je de pompoen gaan stampen?
  1. We gaan nu de blender aan doen op de laagste stand zodat de pompoen relaxt gepureerd kan worden. Stop af en toe even om te kijken of alles gepureerd. Als de pompoen de juiste consistentie heeft laat je het even in de blender relaxen.
  1. Nu doen we de sauspan met de gesneden groentes en specerijen aan en bakken we dat op een middel vuurtje gaar en de uien glazig. Ook zetten we een pan met water op het vuur om de spaghetti te koken. Daarna kan je de gepureerde pompoen beetje bij beetje in de sauspan gieten en het goed door elkaar roeren zodat alles samen vermengd is. Laat het nu even op een laag pitje rusten tot de spaghetti klaar is. 
  1. Als de spaghetti gekookt is voeg je die bij de saus, omdat het er een stuk smakelijker uitziet als dat je de saus over de spaghetti presenteert. trust me
 1. Nu kun je de spaghetti opscheppen en vervolgens strooi je er flink wat Parmigiano Reggiano overheen en wat verse zwarte peper.

Recept • Vegetarische Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti & Parmigianno Reggiano 

Klaar, enjoy & eet smakelijk!

De zwarte peper samen met de Parmigiano Reggiano maken het echt af. En waar ik zo verbaasd over ben is dat ik na een bordje Vegetarische Pompoen pastasaus met Spelt Spaghetti helemaal geen opgeblazen en overvol gevoel heb. Iets wat ik normaal gesproken wel heb, nadat ik pasta (met room of tomatensaus) heb gegeten! Maar hierna zit ik gewoon lekker vol en krijg ik ook geen inkak moment jeeej. Het kost alleen wel even wat tijd om het te maken, maar de pompoen doet mijn lichaam echt heel erg goed en vind het daarom geen probleem. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt? Ook of jij wel eens pompoen eet en op welke manier eet je de pompoen dan het liefst? Laat het me weten door hier onder een reactie te geven. Gebruik #kimberlyrussel.nl als je er een foto van deelt via social media zoals twitter of Instagram. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

2

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.