Hello Beauty! Ik ben helemaal verliefd op deze natuurlijke en biologische koffie scrub. Het is echt geweldig. Ik moest dit wel met jou delen, het is easy, heerlijk ruikend (als je van  koffie geur houd natuurlijk) mild, mega verzorgend en een heerlijke detox voor je lichaam en met name goed voor benen, buik en billen vanwege het zuiverende, zacht en strak makende effect van koffie.

Hoe vaak ik en misschien jij ook, deze koffie scrub al voorbij heb zien komen op Pinterest is abnormaal. Er zijn ook al zoveel recepten te vinden omdat iedereen die het gemaakt heeft, er echt lovend over is. Wat ook niet anders kan, het is echt geweldig. Ik ben eerlijk gezegd nog nooit zò enthousiast geweest over een body scrub. En deze is 100% natuurlijk en 100% biologisch. Voor zo’n pure scrub als deze, gebruik ik alleen biologische ingrediënten. Zo om het beste uit de ingrediënten te halen en om zo het beste voor het lichaam te kiezen.

DIY • Verzorgende en Heilzame Koffie Scrub
Wat heb je nodig?

 • Een zak Fairtrade Rietsuiker
 • Een pakje Biologische Koffie
 • Biologische Kokosolie
 • Een kleine weckpot 
 • Een lepel of schepje
 • Een kom
 • Maatbeker of iets waar je de kokosolie in kan meten
 • En een weegschaal om de suiker en koffie in af te wegen

* Als je niets van de bovenstaande ingrediënten in huis zal hebben ben je als eerst ongeveer €15,- (mede door de kokosolie) kwijt!

Het is erg simpel om te maken. Je schept 85 gram koffie in een kom en doet daar 175 gram rietsuiker bij en je voegt tot slot 100 milliliter kokosolie aan toe wat je dan roerend door elkaar mengt. Als laatst schep je het netjes in de weckpot en klaar is je heerlijk eigengemaakte koffie scrub.

DIY • Verzorgende en Heilzame Koffie Scrub

Deze koffie scrub is rijk aan antioxidanten die er voor zorgen dat je huid egaal word door oneffenheden te vervagen en de huid strakker te maken. Door regelmatig gebruik zou je zelfs de sinasappelhuid kunnen aanpakken en erg kunnen verminderen.

Pro’s & Con’s

 • Rijk aan antioxidanten
 • Vitamine E
 • Geschikt voor ieder huidtype
 • Helpt toxinen het lichaam te verlaten
 • Maakt de huid hemels zacht 
 • Hydrateerd de huid
 • Maakt de huid soepel en strak
 • Natuurlijke, Fair trade en biologische ingrediënten
 • Makkelijk in gebruik, na ongever 5 of 10 minuten afspoelen! Of voor een extra treatment 15/20 minuten laten inwerken. (2 tot 3x per week is voldoende voor een optimaal en blijvend resultaat)
 • Ruikt aangenaam
 • Na het douchen hoef je, je niet in te smeren door de voedende en hydraterende eigenschappen van kokosolie! 
 • Misschien een klein beetje messy! En goed afspoelen.

Conclusie

 Mijn eerste indruk van deze total body scrub is dat hij erg mild is, wat komt door de structuur van de suiker. Door de structuur van de scrub, scrub je eigenlijk een minuscuul laagje van de huid (soort van polijsten) waardoor het ook zeer geschikt is voor een gevoelige huid, die zout scrubs als te scherp ervaren. Natuurlijk ruikt hij erg lekker naar koffie en moet je misschien een beetje opletten als je een wit douchegordijn hebt, het geeft namelijk wel een beetje af. En zorg ervoor dat je, je ook goed afspoelt, anders heb je een bruine handdoek, hihi! MAAR, mijn huid is nog nooit zooo zacht geweest, echt geweldig. Ik heb het op mijn hele lichaam gebruikt en it’s amazing. Ook hoef je door de kokosolie je huid na het scrubben niet in te smeren, how amazing is that? Ik hoef zelfs niet eens mijn droogste delen (ellebogen en knieën) in te smeren, je huid voelt zo zacht en gepolijst aan, dat je niets anders meer wil! Daarom dat ik dit echt in een artikel moest verweken om het met jou te delen. Want dit moet jij ook maken en proberen. Laat je mij weten wat je er van vindt? Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

 

1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.