Hello Beautiful! Ik vind gedroogde bloemen prachtig, zelf had ik het alleen nog nooit geprobeerd. Daarom vandaag mijn eerste experimentje, waar ik drie verschillende dingen versier met gedroogd gipskruid, kijk je mee?

Ik denk dat iedereen wel een idee heeft hoe je bloemen moet drogen en kan het drogen aardig lang duren, was het drogen van gipskruid een eitje! Na een week tussen 3 dikke boeken was het gipskruid mooi ingedroogd en kon ik er mee aan de slag! Ik zal in een ander artikel uitleggen hoe je diverse bloemen kunt drogen, met een eigen voorbeelden erbij van wat je er allemaal mee kunt.

Zoals je aan de blog-post afbeelding kunt zien heb ik drie verschillende artikelen gebruikt om te versieren. Alle drie in karton-look omdat ik dacht dat, dat wel mooi zou staan bij gipskruid en omdat ik van de natuurlijke-look houdt, hihi.

  1. Een spaarpotje van de Xenos 
  2. Een A4 schrift met grote hokjes van de Hema
  3. Een A5 gelinieerde schrift met een harde kaft ook van de Hema

1. Ook kun je natuurlijk andere artikelen gebruiken, net wat jij leuk vindt om te customizen. 2. Verder heb je natuurlijk gedroogde bloemen nodig, 3. spulletjes om de bloemen of in dit geval het gipskruid te bevestigen op het gewenste voorwerp en zelfklevend kaft papier om het te lamineren. 4. Misschien vind je het ook nog leuk om stickers te gebruiken om bijvoorbeeld schriften te labellen, of gewoon om te versieren. Iets wat mij wel leuk leek maar ik uit eindelijk toch niet gedaan heb.

Nu gaan we aan de slag,

1. Als eerst heb ik opgemeten hoeveel ik nodig heb per artikel van het zelfklevende kaftpapier. Iets wat erg makkelijk ging omdat de achterkant hokjes heeft. Ik heb ongeveer 2 hokjes extra aan alle kanten gedaan zodat ik ook een stukje van de achterkant kan bedekken en mooi kan afwerken. Zo is het ook goed vast geplakt en is het niet makkelijk los krijgen. Omdat ik alleen de voorkant heb gelamineerd van de schriften scheelt mij dat papier, waar ik later weer andere dingen mee kan doen! De spaarpot heb ik wel helemaal bedekt en zo ook de deksel.

2. Ik ging een beetje kijken hoe ik het gipskruid wou plakken, door een beetje te schuiven en te kijken welke takjes ik waar wou plaatsen. Daarna lijmde ik één voor één de steeltjes zodat het gipskruid op zijn plek blijft liggen voor zo bij het lamineren. Het overtollige lijm heb ik met mijn vinger weg gehaald, zodat het straks niet zichtbaar is. 

3. Toen ik bezig ging met lamineren, vond ik het even spannend omdat het gedroogde gipskruid vrij fragiel is. Én ik mijn kunstwerkje natuurlijk niet wil verpesten door scheef opgeplakte kaf papier of afgebroken takjes. Maar het ging best gemakkelijk. Ik heb geprobeerd om een zo logisch mogelijke foto van mijn manier van plakken te maken. Omdat dit voor mijn gevoel een erg makkelijke manier is om je spulletjes te lamineren. Je kijkt als eerst waar je wil beginnen (ik begon aan de linker kant) daarna haal je de beschermfolie er af en plak je het beginnetje vast, waar je wil beginnen. Dan kan je het heel gemakkelijk met de ene hand het net geplakte deel glad strijken, en met de andere hand geleidelijk het kaft papier naar de buitenkant afrollen. Maar misschien vind jij een betere manier, doe wat het beste werkt, hihi. Als laatst vouw ik netjes het extra zelfklevende papier naar binnen voor een mooi afgewerkte kaft.

4. En dan zie je hier het eindresultaat, een mooi gekaft schriftje met gedroogde bloemen.


Yeaah! Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ik kan niet wachten om andere bloemen, takjes en blaadjes te drogen om meerdere kunstwerkjes te maken voor een volgend artikel. Ik hoop dat ik je misschien wat inspiratie heb kunnen geven met dit artikel: DIY • Customized Stationery met gedroogde bloemen. Heb je zelf ook een leuk idee? Laat mij vooral ook weten hoe jij je stationery customized, lijkt me leuk om te weten. Have a lovely day! Liefs,

Kimberly

1

You May Also Like

One comment

Reply

Dat ziet er snoezig uit! Top idee, thanx for sharing this idea.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.