Hello Beauty! Vandaag wou ik iets persoonlijks delen. Niet dat ik dat niet altijd doe. Mijn reviews en alles wat ik hier, op mijn blog deel is natuurlijk persoonlijk. Maar ik bedoel meer in de vorm van een verhaaltje over mijzelf. Vandaar ook de titel: “Met de billen bloot”. Deze titel zal je vanaf nu vaker tegen komen op mijn blog. Omdat ik minder in mijn hoofd wil zitten en meer op mijn blog wil delen. Wat een soort van zelf therapie zal zijn voor mij. En voor jou misschien ‘leuk’, leerzaam of inspirerend zal kunnen zijn. Let’s start.

Het 24/7 riedeltje

Één van mijn ‘valkuilen’ is mijzelf vergeten, achter stellen, niet mee bezig zijn.. zucht, je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Iets wat misschien makkelijk op te lossen lijkt is dat het niet. Zeker niet als je de neiging hebt om in dit bijna 24/7 wereldje jezelf een beetje kwijt te raken. Met dat laatste heb ik juist een probleem. Ik raak vaak ‘lost’ in het vaste riedeltje van werken, werken, huishouden, koken en slapen. Iedere week het zelfde. Zonder tijd in te plannen voor mijzelf en mijzelf voorop te stellen. Natuurlijk heb ik ook vrij. De kunst is dan ook om tijd voor mijzelf in te plannen. Te doen wat ik graag wil doen. Maar ook ‘simpel’ goed voor jezelf te zorgen. Maar ik neig al gauw naar quality time met m’n vriendje als ik vrij ben en dat doet mij ook veel goed. Begrijp me niet verkeerd. Het is ‘gewoon’ dat ik tijd moet inplannen en mezelf belangrijk moet vinden, niet voor iemand maar voor mijzelf. De mindset. Hoe doe je dat? Of beter gezegd, waar te beginnen*?

* Nou ja.. Misschien zoals vandaag. Ik ben even naar een terrasje gegaan om onder genot van een groene ijsthee dit artikel te typen. Het is ook dat ik dat soort dingen zelf moet doen en zelf moet ondernemen. Ik heb het zelf in handen. Ook moet ik zeggen nu ik weer thuis ben, het me goed doet dit gedaan te hebben.

Vragen stellen

Soms lukt het me wel en soms lukt het me niet. Het kan gaan om een simpele beauty avond maar ook om een dagje helemaal niets doen of juist een beetje plannen en mezelf vragen stellen met wat ik belangrijk vind. Ik koop vaak genoeg notitie boekjes, maar wat doe ik er eigenlijk mee? Bewaren. Ik heb een blog waar ik graag meer tijd in wil steken, maar wanneer ben ik daar nou echt mee bezig? Niet omdat het moet, maar omdat het mijn passie is. Lang niet voldoende dus. Wanneer begin ik met sporten? Ik kan er voldoende tijd voor inplannen. Dit zijn misschien maar een paar voorbeelden maar wel die belangrijk voor mij zijn. Juist ook waarom ik mijn blog begonnen ben. Ik kan hier alles delen, alles wat ik leuk vind om te doen kan ik hier kwijt. Kim, wanneer begin je dan?! Steeds heb ik goede moed en begin ik weer. Er consequent mee zijn en het dus vast houden is mede door mijn valkuil het tweede.

Prioriteiten

Voornamelijk wordt ik op de feiten gedrukt door mijn weegschaal en mijn blog. Af en toe sta ik er op en als ik zie welke cijfers het mij geeft denk ik “Kimberly je hebt niet goed voor jezelf gezorgd”! Al weet ik dat op bepaalde momenten natuurlijk ook wel. Het is de bevestiging die dat ‘leuke’ apparaatje mij geeft. Maar ook de eye opener om betere keuzes te maken voor mijzelf. Hoe ik lekkerder in mijn vel kan zitten. Het bezig zijn met: Kimberly op nummer één. Naast dat, zie ik het ook op mijn blog en Instagram. Ik weet precies wanneer ik natuurlijk post en vooral wanneer niet. Het maakt me sad als ik mij niet aan mijn gemaakte planning houd. Ik schuif het eigenlijk gewoon klakkeloos aan de kant. Vaak voor iets of iemand anders en het niet als prioriteit zie. Net als mijzelf. Waarom zal je denken? Eigenlijk weet ik daar geen duidelijk antwoord op. Alleen dat het een vast patroon is die ik al jaren heb. Ik ben mijzelf ervan bewust dat te willen doorbreken. Hoe? Dat is mede waarom ik deze serie begonnen ben. Ik wil mijzelf motiveren om er meer mee bezig te zijn. Oude patronen door te breken. En misschien kan ik jou er mee helpen, maar met mezelf op nummer één.

De volgende ‘Met de billen bloot’

Ik heb nu al inspiratie voor de volgende ‘Met de billen bloot’ en die daarnaar (even mijn notitie blokje erbij pakken!). En weetje, dat is het soms ook. Ik heb te veel inspiratie, ik heb zoveel dingen in mijn hoofd wat ik wil doen en wil delen maar niet weet waar te beginnen en het dan laat verwateren. Laat ik dat nou eens niet meer doen. Laat ik eens beginnen, en dan kom ik weer bij het eerder genoemde: minder in mijn hoofd en meer op de blog. Yes!

Let’s go Kimberly!

2

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.