Hello Sweetie! Met warme temperaturen krijg ik altijd erg zin in saté. Nou at ik als ik saté at altijd saté van kipfilet en vind dat dan ook zo lekker met saté saus en kroepoek (om lekker in de satésaus te dippen), was ik een beetje aan het experimenteren geweest met Tempeh.

Ik had namelijk een tijdje geleden een keer Tempeh gekocht, wat ik ging wokken en een nasi mee ging maken zonder me eerst even in te lezen dat Tempeh het beste tot zijn recht komt als je het een dag van te voren in een marinade laat trekken. De Tempeh die ik die dag at in mijn nasi was namelijk niet heel erg smakelijk haha, gelukkig had ik maar de helft van een pak Tempeh gebruikt, hihi. Daarna ben ik gaan nadenken welke marinade dan toepasselijk zal zijn waarbij ik met het idee kwam om van de andere helft Tempeh saté van te maken! En ècht, wat was dat lekker zeg, ook had ik al een tijdje geen saté gegeten maar het was zo yummy dat het echt een prima vlees en/of kip vervanger is. Vandaar dat ik dacht: ‘Dit moet ik delen!’ daarom heb ik het nog een keer gemaakt en deel ik hier mijn recept van een Heerlijke Vegan Saté van Tempeh.


Heerlijke Vegan Saté van Tempeh • Voor twee personen • Marineren de avond ervoor • Bereiding +/- 10 minuten (maak je ook rijst en satésaus dan word het gemiddeld 35 minuten)

Ingrediënten

 • 300 gram Tempeh 
 • 4 tenen knoflook
 • 1,5 theelepel sambal Oelek (alleen chili pepers)
 • Een paar flinke scheuten Ketjap 
 • Een scheut Tamari

Specerijen en oliën

 • Een scheutje olijf- of kokosolie
*De linkjes doe ik erbij zodat je kunt zien welke producten ik gebruik en dat Biologisch én betere opties dan reguliere producten niet zo moeilijk zijn om te vinden.

Keukenspullen & Bak benodigdheden

 • Een braad of koekenpan (wat je fijn vind)
 • Een houten spatel
 • Een snijplank
 • Een mes
 • Een lepel
 • Een kom
 • Knoflookpers
 • Aluminiumfolie 

Recept • Heerlijke Vegan Saté van Tempeh voedsel

Omschrijving

 1. We pakken een kom waarin we als eerst een paar flinke scheuten Ketjap, een scheutje Tamari en de 1,5 theelepel sambal in doen. Daarna persen we de knoflook er boven uit als we natuurlijk het schilletje eraf hebben gehaald en roeren we even alles door elkaar. Je moet zelf een beetje inschatten of je de marinade die je voor je hebt voldoende vind voor de Tempeh, er mag zeker een flinke bodem marinade in de kom liggen. Ruik ook even hoe de marinade ruikt, misschien vind je dat er iets meet sambal in kan en misschien wel een scheutje extra tamari.
 2. Nu gaan we de Tempeh snijden in ongeveer 10 repen van +/- 1 cm breed die we daarna in 3 stukjes snijden zodat je fijn formaat Tempeh hebt om te eten. Maar snij de grootte hoe jij het graag wil eten.
 3. Dan schuiven we de gesneden Tempeh in de kom met marinade waarmee we het even met een lepel goed door elkaar mengen zodat alle stukjes Tempeh bedenkt zijn met marinade, meng alles nog een keer goed door elkaar voordat we het gaan afdekken met aluminiumfolie en het in de koelkast zetten tot kort voor etenstijd de volgende dag. 
 4. Als het goed is is bijna alle marinade in de Tempeh getrokken en is er misschien nog een beetje over. De Tempeh bak ik in een klein beetje olijfolie, dus kies wat jij het fijnste vind. Dan gaan we nu de saté bakken op een middelhoog vuurtje zodat de overgebleven ketjap een beetje gaat indikken en het huis heerlijk naar saté begint te ruiken. Bak de Tempeh in ongeveer 10 minuutjes gaar en bruin, laat het ongeveer nog een kleine vijf minuten met een deksel op de pan doorstomen. Ready!

Dan kunnen we het nu serveren naast een beetje biologische zilvervlies-saffraanrijst, satesaus, cassave of linzen chips (ook erg lekker). Kleed en eet de vegan saté van Tempeh aan zoals je wil, je zal verbaasd zijn door de smaak! Enjoy. Liefs, 

Kimberly

Ps: Als je dit zelf ook hebt gemaakt en een foto deelt via social media lijkt het me erg leuk als je me er in tagged. =)
1

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.